środa, 21 sierpnia 2013

Krem z awokado



Czasem zwany witariańskim budyniem.
Budyniu nie przypomina wcale, niemniej jest bardzo dobry i przyjemny w konsumpcji :)


Składniki:
1. 1 awokado
2. 1 banan
3. łyżeczka soku z cytryny
4. Łyżka kakao
5. Łyżka czegoś do posłodzenia (cukier, syrop z agawy, czego tam używacie ;))
Wykonanie nie może być chyba prostsze - wszystkie składniki wystarczy razem zblendować na gładką masę. Warto schłodzić przed podaniem.

2 komentarze:

  1. Świetny i ulubiony! Ale nigdy nie robiłam z sokiem z cytryny :) - jaki efekt daje ten składnik?

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapobiega niekontrolowanemu ciemnieniu awokado :D Niby deser jest brązowy, ale lepiej niech pozostanie to ładnym brązem, a nie kupowatym po np. nocy w lodówce ;) Aczkolwiek jeżeli zamierza się zjeść od razu, można pominąć.

    OdpowiedzUsuń