środa, 5 marca 2014

Kokosowe musli

(Czy muesli...?)


Okazało się, że mleko kokosowe fantastycznie zastępuje jogurt jeżeli chodzi o wilgotny element do płatków owsianych :)

W zasadzie nie jest to nie wiadomo jak ambitny przepis, ale żeby być konsekwentną...

Składniki
(dla 2 mało jedzących lub 1 naprawdę dużo jedzącej osoby, bo bardzo syci)

1. Szklanka płatków owsianych
2. Dwie łyżki dowolnych orzechów*
3. Dwie łyżki dowolnych suszonych owoców*
4. Łyżka płatków świeżego kokosa (rozłupywanego młotkiem lub tłuczkiem)
5. 5 łyżek mleka kokosowego

* Ja użyłam mieszanek EnerBIO z Rossmanna. Śmiesznie to wygląda, jak wchodzę do drogerii tylko po bakalie ^^

Zero filozofii. Wymieszać dokładnie i zjeść. Ewentualnie można kilka minut odczekać, by płatki nieco zmiękły (czas akurat by zaparzyć herbatę :D).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz