Okazało się, że mleko kokosowe fantastycznie zastępuje jogurt jeżeli chodzi o wilgotny element do płatków owsianych :)
W zasadzie nie jest to nie wiadomo jak ambitny przepis, ale żeby być konsekwentną...
Składniki
(dla 2 mało jedzących lub 1 naprawdę dużo jedzącej osoby, bo bardzo syci)
1. Szklanka płatków owsianych
2. Dwie łyżki dowolnych orzechów*
3. Dwie łyżki dowolnych suszonych owoców*
4. Łyżka płatków świeżego kokosa (rozłupywanego młotkiem lub tłuczkiem)
5. 5 łyżek mleka kokosowego
* Ja użyłam mieszanek EnerBIO z Rossmanna. Śmiesznie to wygląda, jak wchodzę do drogerii tylko po bakalie ^^
Zero filozofii. Wymieszać dokładnie i zjeść. Ewentualnie można kilka minut odczekać, by płatki nieco zmiękły (czas akurat by zaparzyć herbatę :D).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz