środa, 21 sierpnia 2013

Post inauguracyjny: sałatka szpinakowo - brzoskwiniowa z fetą

Składniki:
 1. Świeży szpinak (dwie "roślinki" - mniej więcej 1,5 - 2 szklanki liści)
2. ok. 1cm plaster awokado
3. Pół brzoskwini
3. Dwa plastry sera feta pokrojone w kostkę
4. Łyżka posiekanych migdałów lub płatków migdałowych
5. Łyżeczka oleju z pestek dyni

Większe liście szpinaku rwiemy na mniejsze fragmenty.
Awokado i brzoskwinię kroimy w niedużą kostkę.
Dodajemy fetę, migdały i olej, delikatnie mieszamy (żeby nie zamęczyć na śmierć biednych listków, ich godziny i tak są policzone, bo sałatka jest naprawdę dobra).
Nie trzeba jej solić - feta jest dostatecznie słona!


Poniżej z kawką, arbuzem oraz grzanką z awokado i oliwkami - kolorowe, zdrowe i szybkie śniadanie :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz